Transparent

Kom og vær en del af Kolding Kommune

I Kolding Kommune er vi altid på jagt efter kvalificeret arbejdskraft – hvad enten du er SOSU, designer, fysioterapeut eller noget helt fjerde. I Kolding byder vi alle velkomne!

Men hvorfor skal du så lige vælge os? Det skal du, fordi hos os finder du en arbejdsplads, hvor vi vægter individet højt og er nysgerrige på hinanden. Både kollegaer i mellem, men også i samspillet med borgerne i kommunen.

Det er selvfølgelig nemt nok at sige, men du kan selv få syn for sagen i TV SYDs programserie Hjemmehjælperne, hvor vi følger fire hjemmehjælpere fra Kolding Kommune i deres daglige arbejde med borgerne – se mere her.

En god grund til at komme til Kolding
Som du sikkert allerede ved, så har Selvværd og Sammenhæng haft stor betydning for, hvordan vi arbejder sammen med borgerne. Men det er ikke kun borgerne, som har haft nytte af denne kulturændring. Det samme har medarbejderne.

For afdelingsleder Axel Emiliussen Rømer har Selvværd og Sammenhæng faktisk været en medvirkende årsag til, at han valgte netop at søge ind i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Kolding Kommune:

”Selvværd og Sammenhæng var et håndgribeligt budskab og et værktøj med en organisatorisk tydelighed på, at vores arbejde handler om borgerne i kommunen. Det handler om mening og klar kommunikation samt et opgør med kassetænkning. Det inspirer mig til at tænke nyt og samskabe.”

Er du enig i Selvværd og Sammenhæng?
Selvværd og Sammenhæng er simpelt, men samtidig komplekst. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt Selvværd og Sammenhæng er noget for dig, så tag vores lille test nedenfor og bliv klogere. Her kan du også finde en række links, hvor du kan se ledige stillinger i Kolding Kommune, læse nærmere om vores designstrategi og finde eksempler fra hverdagen.1

Vi starter med at teste designtilgangen

Kan du lide den kreative, involverende designtilgang, som vi bruger til at få en bedre forståelse for de borgere, som vi skal udvikle velfærden for?

Er du sikker? Måske kalder du bare design noget andet? Prøv lige at tjekke Kolding Kommunes designmodel ud først, inden du siger helt sikkert nej.

Her kan du læse mere om, hvordan vi designer i Kolding Kommune.

  Synes du, at ’Sammen designer vi livet’ er en vigtig rettesnor for at sikre, at omdrejningspunktet for vores arbejde altid er at sætte borgerens liv og oplevelser først? At vi ser verden gennem borgerens centrum?

  Hvis du i bund og grund synes, at ’systemet’ altid ved bedst, og du er mere tryg ved paragraffer, er det helt okay. No hard feelings. Men måske tænker du alligevel: ”Arh, så firkantet kan man ikke sige det.” Hvis det er tilfældet, så prøv lige at kaste et blik på Kolding Kommunes tilgang til borgerne, der sætter dem i centrum. Måske er det ikke så skævt alligevel?

  2

  Vi tester videre på borgerens centrum

  Hvis du er kommet hertil, så synes du sikkert, at relationen med borgerne er meget vigtig.

  Du ser måske dig selv mere som en coach end en ekspert, når du møder borgerne?

  Hvis du synes, at du er eksperten, der bedst kan fortælle borgeren, hvad der er det rigtige at gøre inden for dit fagområde, så bliver det næste nok kun værre.

  Du kan stå af nu eller tage en tænkepause, men måske du alligevel er blevet nysgerrig?

   3

   Test på 1-2-3-tilgangen

   Jeg synes, at det at lytte først og skabe meningsfulde løsninger sammen med borgeren altid er den rigtige tilgang. Ingen borger skal sættes ind i en færdig standardløsning.

   Borgeren kommer først og derefter fagligheden.

   Det lyder måske omvendt for dig, når det bliver beskrevet på den måde? Måske giver det bedre mening, hvis du får mulighed for at læse eksempler fra hverdagen? Her er i hvert fald nogle eksempler fra det virkelige liv.

   Her kan du læse eksempler fra det virkelige liv.

   4

   Den endelige test i Selvværd og Sammenhæng

   Kan du også skrive under på, at borgerne skal opleve sammenhængende hjælp. At borgernes selvværd bevares eller øges i samarbejdet med os? At borgerne oplever, at værdighed, netværk og medborgerskab er en naturlig del af samarbejdet. At skrivebordsløsninger slet ikke er noget for dig?

   Du er bestemt ikke alene, men det er ikke den tilgang, vi ønsker i Kolding Kommune. Det er ikke altid let at overføre i praksis at ’vente med fagligheden’, men vi øver os hver dag i at bruge vores faglighed på en ny måde.

   Men hvis det er fordi, du ikke kan tro, at det faktisk kan give mening i hverdagen, så kan du læse mere om vores resultater her.

   Læs fortællinger fra hverdagen.

   Det var du god til!

   Jamen, hvad venter du så på? Skynd dig at komme til Kolding og vær med!

   Se vores ledige jobstillinger