Transparent

Vil du arbejde i Kolding Kommune?

Se vores ledige stillinger her.

Der er altid en række spændende stillinger at søge i Kolding Kommune – hvad enten du er SOSU, jobkonsulent, socialrådgiver, fysioterapeut, pædagog, designer eller noget helt syvende. Klik her og se vores ledige stillinger.

Hvorfor skal du vælge Kolding Kommune?
Det skal du, fordi vi arbejder med Borgerens Centrum og Selvværd og Sammenhæng. Det betyder, at vi tager udgangspunkt i det enkelte menneske, og vi bestræber os på at forstå deres udfordringer før, at vi begynder at finde løsninger.

For borgerne betyder det, at vi finder løsninger med udgangspunkt i deres behov og tilpasser vores tilbud – det er ikke borgeren, som skal tilpasse sig efter os. For dig som medarbejder betyder det, at du altid ved, hvordan du skal møde borgeren. Det gør du ved at følge 1-2-3-tilgangen og de fem leveregler. Det kan du læse mere om her.

Er du enig i Selvværd og Sammenhæng?
Nedenfor kan du tage en lille test og finde ud af, om Selvværd og Sammenhæng er noget, som du kan se dig selv i. Undervejs i testen finder du også en række links, som vil tage dig med rundt på hjemmesiden her, så du kan udforske vores tilgang og finde eksempler fra det daglige arbejde med Selvværd og Sammenhæng.1

Vi starter med at teste designtilgangen

Kan du lide den kreative, involverende designtilgang, som vi bruger til at få en bedre forståelse for de borgere, som vi skal udvikle velfærden for?

Er du sikker? Måske kalder du bare design noget andet? Prøv lige at tjekke Kolding Kommunes designmodel ud først, inden du siger helt sikkert nej.

Her kan du læse mere om, hvordan vi designer i Kolding Kommune.

  Synes du, at ’Sammen designer vi livet’ er en vigtig rettesnor for at sikre, at omdrejningspunktet for vores arbejde altid er at sætte borgerens liv og oplevelser først? At vi ser verden gennem borgerens centrum?

  Hvis du i bund og grund synes, at ’systemet’ altid ved bedst, og du er mere tryg ved paragraffer, er det helt okay. No hard feelings. Men måske tænker du alligevel: ”Arh, så firkantet kan man ikke sige det.” Hvis det er tilfældet, så prøv lige at kaste et blik på Kolding Kommunes tilgang til borgerne, der sætter dem i centrum. Måske er det ikke så skævt alligevel?

  2

  Vi tester videre på borgerens centrum

  Hvis du er kommet hertil, så synes du sikkert, at relationen med borgerne er meget vigtig.

  Du ser måske dig selv mere som en coach end en ekspert, når du møder borgerne?

  Hvis du synes, at du er eksperten, der bedst kan fortælle borgeren, hvad der er det rigtige at gøre inden for dit fagområde, så bliver det næste nok kun værre.

  Du kan stå af nu eller tage en tænkepause, men måske du alligevel er blevet nysgerrig?

   3

   Test på 1-2-3-tilgangen

   Jeg synes, at det at lytte først og skabe meningsfulde løsninger sammen med borgeren altid er den rigtige tilgang. Ingen borger skal sættes ind i en færdig standardløsning.

   Borgeren kommer først og derefter fagligheden.

   Det lyder måske omvendt for dig, når det bliver beskrevet på den måde? Måske giver det bedre mening, hvis du får mulighed for at læse eksempler fra hverdagen? Her er i hvert fald nogle eksempler fra det virkelige liv.

   Her kan du læse eksempler fra det virkelige liv.

   4

   Den endelige test i Selvværd og Sammenhæng

   Kan du også skrive under på, at borgerne skal opleve sammenhængende hjælp. At borgernes selvværd bevares eller øges i samarbejdet med os? At borgerne oplever, at værdighed, netværk og medborgerskab er en naturlig del af samarbejdet. At skrivebordsløsninger slet ikke er noget for dig?

   Du er bestemt ikke alene, men det er ikke den tilgang, vi ønsker i Kolding Kommune. Det er ikke altid let at overføre i praksis at ’vente med fagligheden’, men vi øver os hver dag i at bruge vores faglighed på en ny måde.

   Men hvis det er fordi, du ikke kan tro, at det faktisk kan give mening i hverdagen, så kan du læse mere om vores resultater her.

   Læs fortællinger fra hverdagen.

   Det var du god til!

   Jamen, hvad venter du så på? Skynd dig at komme til Kolding og vær med!

   Se vores ledige jobstillinger