Transparent

Værktøjer

Herunder finder du en række værktøjer. Om du er ansat i Kolding Kommune eller ej, kan værktøjerne gøre dig klogere på, hvordan vi arbejder med forskellige metoder og teknikker, som hjælper til at implementere Selvværd og Sammenhæng i vores daglige arbejdsgange. Er du ansat i Kolding Kommune, og har du selv et værktøj, som du gerne vil dele? Så find vores skabelon på Hercules i venstre side, som kan hjælpe dig i gang med udforme dit bidrag til hjemmesiden.Hjem, Hjemlighed & Hjemfølelse

Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen ønsker at sætte fokus på hjem, hjemlighed og hjemfølelse på deres botilbud. I starten af 2022 satte de derfor en indsats i gang, der har til formål at sikre, at alle voksne borgere på vores botilbud har et godt, trygt hjem og muligheden for at gøre det til deres helt eget.

Spil spillet: Sammen om ledelse

Er du leder, og vil du træne ledelsesgrundlaget 'Sammen om ledelse'? Så har HR-udviklet et brætspil, hvor du sammen med dine lederkollegaer kan undersøge, hvad god ledelse er med hjælp fra refleksionskort udviklet af ledere fra hele Kolding Kommune. Er du interesseret i at låne et spil, så kontakt Tine Sloth Bækgaard på tibak@kolding.dk.

Sammen om ledelse

Ledelsesgrundlanget skal hjælpe lederne med at omsætte Byrådets, udvalgenes og Direktionens mål til hverdagspraksis. Dyk ned i de fem temaer for at blive klogere på, hvordan du gør.

ÅNDboarding af nye ledere - Den sorte boks

Når nye ledere skal onboardes i Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen, får de alle udleveret en sort boks fyldt med opgaver og læsestof, som skal sikre dem en god indflyvning i Selvværd og Sammenhæng. Se denne lille film om, hvad boksen indeholder.

Selvværd og Sammenhæng i stillingsopslag

Du behøver ikke at opfinde den dybe tallerken hver gang, du skal skrive et stillingsopslag. I hvert fald ikke, når det kommer til afsnittet om Selvværd og Sammenhæng. Her kan du nemlig downloade forskellige forslag til netop dette afsnit, som du frit kan kopiere ind i stillingsopslaget. Der er forskellige tekster alt efter hvilken type stilling, der skal udfyldes.

Måltidshåndbogen

Dyk ned i Måltidshåndbogen og bliv klogere på, hvordan du kan tilrettelægge måltiderne, så det ikke alene handler om ernæring, men også stemning, socialt fællesskab og meningsfuldhed for den enkelte. Det kan give følelsen af at være ’herre i eget hus’ – og dermed selvværd.

Prøvehandlingsskabelon

Prøvehandlinger er en let og enkel måde at afprøve en idé i praksis. Det er samtidig en hurtig måde at finde ud af, hvorvidt din idé virker efter hensigten. Her kan du downloade en prøvehandlingsskabelon, der guider der fra første til sidste trin i prøvehandlingen.

Dialogbaseret børnefaglig undersøgelse

Den børnefaglige undersøgelse er et redskab, som kommune og familie sammen skal anvende for at finde frem til den form for indsats, der giver mening for familien, og som kan medvirke til at familien trives.

Træningsbanen - borgerens centrum

Træningsbanen er udviklet, så medarbejdere i Kolding Kommune kan træne, hvordan de sætter borgeren i centrum. Her sættes fokus på, hvordan man øger fokusset på helhedsorienteret samarbejde med borgeren, hvor vi flytter os frem for borgeren, og hvor det er borgerens værdier og individuelle behov i højere grad sættes i spil.

Tæppemøder: Drejebogsskabelon og empatikort

Tæppemøderne er udviklet til at træne Selvværd og Sammenhæng. Ved hjælp af tæpper påtrykt Selvværd og Sammenhængsmodellen og empatikort kan man øve sig i at starte det rigtige sted i problemløsningen – i borgerland med udgangspunkt i borgerens individuelle behov.

Ledelse ud af boksen

For at indarbejde Selvværd og Sammenhæng som en naturlig del af arbejdsgangen, kræver det god ledelse. Men hvilken form for ledelse? Det spørgsmål arbejdes der intenst med, fordi ledelse er essentielt for at skabe sammenhæng i borgernes forløb på tværs af områder. Ledelse er afgørende i forhold til at understøtte medarbejderne i at fokusere på borgernes behov og skabe løsninger i samarbejde med borgerne, som vi ikke har prøvet før.

Sådan arbejder vi med aktionslæring

Aktionslæring handler om at skabe læring på baggrund af handlinger og handlinger på baggrund af læring.