Transparent
VR-briller

Virtual Reality kommer udsatte borgere til hjælp

Det offentlige, det private og frivillige er gået sammen om at lave VR-film for at kunne klæde udsatte borgere på til mødet med uventede situationer, når de handler.

31. januar 2021 skrev JydskeVestkysten en artikel om filmoptagelserne i SuperBrugsen i Bramdrupdam. Nedenfor kan du læse et sammendrag af artiklen, og nederst på siden kan du finde et link til den originale artikel.

VR-film skal lære udsatte borgere at tackle uvante situationer

SuperBrugsen i Bramdrupdam var for en aften omdannet til filmkulisse, da firmaet Take A Walk og pårørende til beboere i bofællesskabet på Centervej i Bramdrupdam lavede optagelser til en række små VR-film. Film, som skal hjælpe udsatte borgere med, hvordan de bedst muligt tackler uventede situationer, når de handler.

I filmene kan man bl.a. opleve en kunde snyde foran i køen, et par der skændes og flere andre uventede scenarier, der kan opstår, når man handler. Filmene skal ses med VR-briller, og vil derfor gøre filmene mere autentiske og give borgerne en følelse af at være fysisk til stede.

Fællesskabet sættes i spil

De små VR-film taler ind i samme diskurs, som ligger bag Kolding Kommunes tilgang Selvværd og Sammenhæng – herunder de fem leveregler, som skal diktere måden kommunen møder borgerne.

Filmene er især et eksempel på levereglen 'Sæt fællesskabet i spil', og på hvad der kan ske, når det offentlige, det private og frivillige arbejder tæt sammen om at finde den bedste løsning for borgeren.

Du kan læse artiklen her.