Transparent
Bæk

Terapihaven Møllebæk: En brugers historie

Læs om en brugers oplevelser i Terapihaven Møllebæk, og hvordan forløbet har hjulpet ham ud på den anden side af et alvorligt stressforløb.

Et sort hul

I marts 2020 blev han ramt af stress. Efter mange år på samme arbejdsplads i en lederstilling med mange medarbejdere under sig, blev tæppet en dag revet væk under ham. Direktionen
meddelte ham, at de ikke var tilfredse med hans afdelings arbejde, og der skulle laves om på tingene – hurtigt. Hver dag følte han et pres fra ledelsen om at gøre det bedre og hurtigere.

Og en dag kommer han hjem fra arbejde og ryster over hele kroppen. På trods af kroppens klare signaler om, at noget er helt galt, slæber han sig på arbejde dagen efter, fordi han havde et vigtigt møde, han ikke kunne gå glip af. Men han bliver sendt hjem, fordi alle kan se, at noget er helt galt. Det var sidste gang, at han var der.

Jeg faldt i et sort hul, som jeg ikke kunne komme op af.

Bruger - Terapihaven Møllebæk

At lære at lytte til fuglene

Herefter ventede en sygemelding med stress og dermed også en tilknytning til en socialrådgiver i Kolding Kommune, som skulle guide ham bedst muligt igennem forløbet. I den forbindelse blev han tilbudt et forløb ved Terapihaven Møllebæk, og han var ikke sen til at springe til. For han var klar til at prøve næsten hvad som helst for at komme op af hullet og videre på vejen til bedring.

Første møde fandt sted i juni 2020. Grundet Covid-19 var ingenting, som det plejede, og derfor mødtes han alene med Britta Husfeldt, som er projektleder i Terapihaven Møllebæk. Her snakkede de om hans stressforløb – og så lukkede de ellers øjnene og lyttede til fuglene og naturens andre lyde.

Og selvom han umiddelbare tanke var, at ’det var da noget mærkeligt noget’, så havde han det allerede bedre efter første gang. Derfor mødte han også gladeligt op de næste 12 gange, hvor de mødtes en 8-9 mennesker i terapihaven, for han kunne mærke, at det blev bedre gang for gang.

Lige så stille forsvandt stenene fra den tunge rygsæk, han havde båret rundt på. Lige så stille fik han overskud til at være sammen med andre mennesker igen.

Bruger værktøjerne i sin hverdag

I dag har han det bedre og er tilbage på arbejde. Dog ikke på samme arbejdsplads. I stedet har han fundet sig til rette i en virksomhed, hvor der ikke er pres ovenfra, og hvor han har frihed til at løse sine opgaver i den rækkefølge, der giver mening for ham.

Desuden er han blevet bedre til at sige nej og lytte til sin krops signaler. Og så bruger han værktøjerne fra forløbet i terapihaven til at skabe en mere harmonisk hverdag. Han går f.eks. gerne ture, hvor formålet ikke er at få pulsen op eller gå de berygtede 10.000 skridt. I stedet er formålet at mærke naturen, stoppe op og bare nyde det hele. På den måde finder han ro og samler energi og overskud til hverdagen.

Britta Vestermark Husfeldt

Vil du vide mere?

Britta Vestermark Husfeldt
brbi@kolding.dk
79 79 68 83