Transparent
Smølfebogen: Billede

Smølfebogen

En hjemmelavet bog om en smølf, der ikke kunne sove, blev løsningen på en borgers søvnproblemer.

At tænke i nye baner

Smølfebogen er et godt eksempel på, hvordan man kan bruge Selvværd og Sammenhæng i praksis. Her har Linda Gammelby Nielsen, socialrådgiver i børnehandicap, været kreativ og tænkt i nye baner for at hjælpe en borger.

En 8-årig dreng med en mental retardering, som havde meget svært ved at falde i søvn om aftenen. Drengen havde svært ved at finde ro, og der var gennem et års tid afprøvet flere løsninger herunder medicinering, men uden videre succes.

Smølfebogen blev nøglen til mere søvn

Linda Gammelby Nielsen vidste fra tidligere møder med drengen, at han var rigtig glad for smølfer og dygtig til at digte videre på historier i skolen. Derfor kom hun på idéen at lave Smølfebogen. En bog, som drengen kan få læst op ved sengetid, hvor han undervejs skal digte videre på historien – og hjælpe den lille smølf, som heller ikke kan falde i søvn.

Bogen viste sig at være en succes, og i en periode havde drengen lettere ved at falde i søvn og finde ro om aftenen.

I videoen nedenfor kan du høre Linda Gammelby Nielsen fortælle om, hvordan Smølfebogen blev til, og også om hvordan hun fik udfordret sig selv både fagligt og personligt i tilblivelsen af bogen.

Vil du vide mere?

Linda Gammelby Nielsen
tlind@kolding.dk
79 79 48 23