Transparent
Samarbejde på tværs skal sikre rekruttering af SOSU-medarbejdere (stock photo)

Samarbejde på tværs skal sikre rekruttering af SOSU-medarbejdere

Ledige opkvalificeres til SOSU-aspiranter for at sikre flere varme hænder i Kolding Kommune

6. august 2021 skrev DK-Nyt en artikel om, hvordan Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen, Jobcenter Kolding og Social- og Sundhedsskolen har slået sig sammen for at rekruttere flere til SOSU-området. Nedenfor kan du læse et sammendrag af artiklen, og nederst på siden kan du finde et link til den original artikel.

Mangel på SOSU-medarbejdere

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft på SOSU-området. Ikke bare i Kolding Kommune, men på tværs af hele landet. I en længere årrække har faget været underlagt uberettigede fordomme, hvilket har resulteret i faldende popularitet hos de forskellige uddannelser på området.

Vi må derfor ikke være bange for at være kreative og tænke ud af boksen. Af den grund har Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen, Jobcenter Kolding og Social- og Sundhedsskolen slået sig sammen for at rekruttere flere til området.

Ledige opkvalificeres

Her bliver ledige opkvalificeret på AMU-kurser, så de enten kan arbejde som ufaglærte eller videreuddanne sig på Social- og Sundhedsskolen. På den måde sikrer Kolding Kommune, at der kommer flere varme hænder, og at flere kommer ud af ledighed.

Samarbejdet mellem de tre aktører illustrerer på fineste vis tankerne bag Selvværd og Sammenhæng. At vi ikke er bange for at tænke uden for vores egen faglighed og opsøge alternative fællesskaber og samarbejdspartnere for at skabe de bedste resultater.

Du kan læse artiklen her.