Transparent
Mening og mestring_billede 2

Mening og mestring giver unge bedre livskvalitet gennem meningsfulde fællesskaber

Alle skal have mulighed for at deltage i meningsfulde fællesskaber! Derfor tilbyder Kolding Kommune inkluderende holdspil og bevægelsesaktiviteter på særligt tilpassede hold for mennesker med psykisk sårbarhed eller andre udfordringer i livet.

Kolding Kommune vil være firstmover i forhold til at designe nye måder at være aktiv på og få flere i bevægelse, samtidig med at borgerne indgår i meningsfulde fællesskaber. En central del af Selvværd og Sammenhængs femte leveregel ”Sæt fællesskabet i spil”.

Derfor er Kolding Kommune begyndt at arbejde med projektet Mening og mestring, der tilbyder inkluderende holdspil og bevægelsesaktiviteter på særligt tilpassede hold. Et godt eksempel på, hvordan medarbejderne i Kolding Kommune med udgangspunkt i Selvværd og Sammenhæng kan sætte fællesskabet i spil til gavn for borgerne, der får et sundere liv og en bedre hverdag, der giver mere livskvalitet. Det oplevede Carl Boesen fra Kolding, som i dag er ved at uddanne sig til fysioterapeut, efter i en årrække at stå uden for arbejdsmarkedet og uden uddannelse, fortæller han til Dansk Idrætsforbund - DIF:

”Jeg var deprimeret. Selvtilliden og overskuddet var lig med nul, og jeg kom ind i en negativ spiral, hvor jeg ikke havde store tanker om mig selv og mine evner.”

Vi skaber trædesten for borgerens vej ind i foreningslivet

Mening og mestring sætter på flere måder fællesskabet i spil, da projektet også handler om at samarbejde mellem forskellige aktører på tværs af, foreninger, frivillige og forvaltninger. Samarbejdet resulterer i at alle borgere – også borgere med psykisk sårbarhed eller andre udfordringer i livet – får mulighed for at deltage i meningsfulde fælleskaber til gavn for den enkeltes mestring af hverdagen. Det hjælper de unge ind i foreningslivet, som er fællesskaber, der hjælper dem til at vokse.

”Aktiviteterne giver mening for de sårbare unge. Vi oplever, at rigtig mange af dem vokser og får mere mod på tilværelsen gennem idræt og deltagelse i de sociale fællesskaber,” fortæller projektleder i Kolding Kommune Anette Hvidtfeldt.

En bedre hverdag

At foreningslivet og fællesskabet hjælper unge til at få en bedre hverdag og mere livskvalitet er noget, som Carl Boesen kan skrive under på, da det var en vigtig brik, i hans egen udvikling.

”Det var et trygt miljø at starte i, og det var vigtigt at komme ud i den virkelige verden og begå sig socialt igen. Samtidig var det fedt at bruge sig selv fysisk og mærke, at jeg var god til sporten. Jeg fik langsomt mere og mere overskud og selvtillid, så det blev en vigtig brik i min rehabilitering,” siger Carl Boesen til DIF.

Når unge på kanten af uddannelse eller arbejdsmarkedet bliver bedre til at mestre hverdagen i takt med øget fysisk, mental og social sundhed øges chancerne for at komme i uddannelse eller i job. Mening og mestring er derfor et vigtigt projekt, hvis Kolding Kommune skal lykkedes med at hjælp unge til en bedre hverdag og dermed spare samfundet økonomisk ved at have færre på offentlige ydelser.

Læs her hele historien om Carl

Holdoversigt

Det er muligt for sårbare unge mellem 18 og 29 år og uden uddannelse eller arbejde at deltage på følgende hold:

  • Svømning mandag kl. 15.00

  • Ridning tirsdag kl. 8.30 og kl. 10.00 (efter niveau)

  • Kickboksning tirsdag kl. 15.30

  • Volleyball tirsdag kl. 14.30

  • Svømning tirsdag kl 15.30-17.30

  • Yoga tirsdag og onsdag kl. 15.00

  • Bowling onsdag kl. 16.30

  • Fodbold onsdag kl. 18.00

  • Roning torsdag kl. 13.30

  • Loop torsdag kl. 15.00

  • Boksning torsdag kl. 15.30

  • Skydning fredag kl. 16.00

*Det er gratis at deltage på holdene.

Tilmelding til holdene er obligatorisk, kontakt projektleder Anette Hvidtfeldt, 79 79 49 44, anhvi@kolding.dk eller Faglig koordinator Marie-Louise Stub 21 24 88 02, lstu@kolding.dk

Læs mere: Mening og mestring (kolding.dk)

Anette Hvidtfeldt

Vil du vide mere?

Anette Hvidtfeldt
anhvi@kolding.dk
79794944