Transparent
Med hjemmehjælperne på arbejde (stock photo)

Med hjemmehjælperne på arbejde

I TV SYDs programserie ’Hjemmehjælperne’ kan du blive klogere på, hvad sådan en ’hjemmehjælper’ laver, og hvorfor det er et meningsfuldt og givende arbejde.

Det handler om at gøre en forskel for andre

TV SYD har lavet programserien Hjemmehjælperne, hvor vi følger Camilla, Simone, Michala og Pernille, som er ansat i Kolding Kommune. De har forskellige uddannelser, men arbejder alle som de såkaldte ’hjemmehjælpere’.

Hverdagen portrætteres på både godt og ondt, men der er ingen tvivl om, at de fire ’hjemmehjælpere’ brænder for deres arbejde. Det handler nemlig ikke om at løse opgaverne på kortest mulig tid, men om at give deres borgere tryghed og nærvær.

Det er så fedt at møde så mange forskellige mennesker og høre deres livshistorier og lære en masse af det, synes jeg. Så kan jeg også rigtig godt lide, at man virkelig føler, at man gør en forskel. Det er måske lidt en kliché, men det er bare virkelig dejligt.

Camilla, Social- og Sundhedshjælper i Kolding Kommune

Programserien giver også et unikt indblik i, hvad det vil sige at være ’hjemmehjælper’. At det ikke kun handler om at støvsuge og dosere piller, men også om at være noget for nogle mennesker, som har brug for støtte i hverdagen. At være der til at dele både glæderne og sorgerne.

Der er lavet i alt 12 afsnit af serien, som du kan finde på TV SYDs hjemmeside.