Transparent
Intensiv alkoholbehandling: Billede

Intensiv alkoholbehandling

Interviews af borgere skar alkoholbehandlings- forløb ned fra seks måneder til seks uger.

Fra seks måneder til seks uger

Alkoholbehandlingen på Låsbyhøj i Kolding er blevet skåret ned fra seks måneder til blot seks uger med stor succes.Men her er der ikke tale om et forsøg på spare penge. Det er faktisk brugerne selv, der har ytret ønske om at intensivere forløbet, og i ægte designstil greb personalet bolden.

Gennem interviews af brugerne fik de samlet en masse indsigter, og de blev klogere på, hvad det optimale forløb for brugerne var. Ikke længe efter fik personalet skruet et program sammen, som efterlevede de ønsker, som brugerne havde til forløbet.

Selvværd og Sammenhæng i en hverdagspraksis

Et gennemgående ønske var netop at forkorte behandlingstiden og få hurtig hjælp. Det betyder, at når en borger henvender sig til alkoholbehandlingen i dag, starter borgeren i forløbet med det samme. Dertil strækker forløbet sig over seks uger, og borgeren bliver
derfor i højere grad holdt til ilden.

Når jeg nu har taget beslutningen om, at jeg vil gøre noget ved mit alkoholproblem, så vil jeg i gang med det samme. Skulle jeg vente, var jeg nok faldet i.

Borger

Ændringen af alkoholbehandlingen er et godt eksempel på Selvværd og Sammenhæng i en hverdagspraksis. Personalet på Låsbyhøj var nysgerrige på borgerne, lyttede til deres ønsker for behandlingen og brugte deres faglighed til at skabe et forbedret tilbud - og efterlevede derved flere af levereglerne.

I videoen nedenfor kan du høre Anette Rasmussen, leder af Alkoholbehandlingen og Revanche, og Ditte Winther, socialrådgiver i Alkoholbehandlingen, fortælle mere om udviklingen af projektet, og hvordan personalet på Låsbyhøj arbejder med det til daglig.

Du kan også læse, hvad direktør for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Thomas Reintoft, skrev om tilbuddet på LinkedIn her.

Vil du vide mere?

Anette Rasmussen
amsr@kolding.dk
79 79 76 16