Transparent
Ingen skal overlades til sig selv

Ingen skal overlades til sig selv

Den kommunale organisation er stor og kompleks, men det skal borgerne ikke mærke. Derfor skal vi altid hjælpe borgerne videre i systemet, når vi ikke selv kan hjælpe dem.

Selvværd og Sammenhæng er for alle borgere

Selvværd og Sammenhæng handler ikke om kun ’vores’ borgere. Det handler om alle mennesker, som krydser vores vej. Derfor var en af medarbejderne på Sundhedscenter Kolding, heller ikke i tvivl om, hvad hun skulle gøre, da to franske turister kom ind på Sundhedscenteret og spurgte efter hjælp.

Alt inden for din radar er dit ansvar

Medarbejderen møder det franske ægtepar i forhallen i Sundhedscenteret, og de spørger om det er muligt at blive tilset af en læge, da den ene af dem føler sig utilpas.

Hun ringer til de medarbejdere, som visiterer ydelser på trænings- og sundhedsområdet, som kan fortælle at EU-borgere med blå sygesikringsbevis kan henvende sig til hvilken som helst praksis og booke en tid. Ægteparret taler dog meget dårligt engelsk, og hun ringer derfor rundt til tre forskellige lægehuse, og det lykkes at finde en tid samme dag. Ægteparret får adressen og tidspunktet på et stykke papir, og de er selv i stand til at finde derhen.

Det var tilfældigt, at medarbejderen gik gennem forhallen på samme tid, som ægteparret kom forbi, men det var ikke tilfældigt, at de fik hjælp. Levereglen alt inden for din radar er dit ansvar siger nemlig, at vi skal reagere, hvis der er brug for hjælp, og at vi aldrig må slippe en borger, før en anden har taget over.

Så selvom det franske ægtepar ikke kunne få hjælp på Sundhedscenteret, så blev de hjulpet videre til et andet sted, hvor de kunne få hjælp.