Transparent
Besøgshund

Da besøgshundene kom på plejehjem

Plejehjemmet Kongebrocentret lagde lokaler til, da potentielle besøgshunde skulle til session hos TrygFonden.

Potentielle besøgshunde til session på Kongebrocentret

I Danmark findes der mere end 600 besøgshunde, som er certificeret af TrygFonden. Deres fornemmeste opgave er at sprede glæde, hygge og tryghed rundt omkring på landets plejehjem – og så selvfølgelig ligge ryg til en masse kæl og klap.

Der bliver jævnligt uddannet nye besøgshunde, og en hel almindelig martsdag i 2022 havde Kongebrocentret i Christiansfeld den store fornøjelse af at kunne byde en masse kommende besøgshundeaspiranter inden for. Her skulle hundene gennemgå diverse prøver for at finde ud af, om de egnede sig til at blive besøgshunde.

Når fællesskabet sættes i spil

Besøget kom i stand på foranledning af lederen på Kongebrocentret, som selv har en certificeret besøgshund, som hun jævnligt har med på arbejde. Der har hun set, hvor meget glæde hunden giver beboerne. For nogle bringer det gode minder om tidligere kæledyr, mens det for andre kan give stor tryghed og ro, når hunden blot er til stede.

Der sker noget helt magisk, når jeg har hunden med. Den vækker stor glæde, og så sker der lige noget ekstra i hverdagen.

Karina Braagaard Roost

Derfor var hun ikke i tvivl om, at det var en god idé at lægge lokaler til TrygFondens hundesession. Ikke alene har plejehjemmet skabt en god forbindelse til TrygFonden, men beboerne og medarbejderne fik også en rigtig god dag. Netop sådanne oplevelser er nemlig noget, der kan snakkes længe om i tiden efter.

Denne historie er et eksempel på, hvordan man kan sætte fællesskabet i spil. Hvor man har tænkt uden for kommunens rammer og involveret civilsamfundet for at skabe gode oplevelser og løsninger for borgerne.

Du kan også læse, hvad Chef for Plejehjem, Gitte Meyer, skrev om besøget på LinkedIn her.

Karina Braagaard Roost

Vil du vide mere?

Karina Braagaard Roost
karro@kolding.dk
79 79 84 90