Transparent
3D-print sikrer frostfrie låse, når hjemmehjælperne kommer på besøg

3D-print sikrer frostfrie låse, når hjemmehjælperne kommer på besøg

Et 3D-printet dæksel sikrer, at låsen i nøgleboksen ikke fryser til is, så hjemmehjælperen altid kan komme ind til borgeren til tiden og ikke bliver forsinket på sin rute.

Frostvejr giver hjemmehjælpen udfordringer

Når frosten sætter ind giver det som regel en masse gener. Det gør det f.eks. for de borgere, som har en nøgleboks hængende, så hjemmehjælperen selv kan lukke sig ind.

Låsen i nøgleboksen kan nemlig risikere at fryse til is, hvis der kommer vand i låsen og temperaturen efterfølgende falder til under frysepunktet. Det har tidligere betydet, at hjemmehjælperen kunne risikere at blive forsinket undervejs på sin rute, hvilket både har været til gene for borgerne og medarbejderne.

Et tilbagevendende problem

Problemet har været tilbagevendende, men det har ikke været muligt at finde den rette løsning. Men Brian Vad, specialist i Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen, tog udfordringen op for at finde en holdbar og sikker løsning på problemet. Det gjorde han, fordi levereglen ’Alt inden for din radar er dit ansvar’ betyder, at man skal handle, hvis noget ikke er i orden. Det kan være en borger, som er fanget mellem to stole i systemet – eller i det her tilfælde et problem, som kræver en løsning.

Derfor tog han fat i IBA Nexttech fra Kolding, som er eksperter i 3D-print, for at finde ud af, om de kunne lave et dæksel, som kan dække selve nøglehullet i nøgleboksen.

Svaret var ja, og hurtigt fik IBA Nexttech lavet den første prototype på et dæksel. Når man bruger 3D-print er det forholdsvis nemt at lave forskellige prototyper, så man kan finde frem til den helt rigtige løsning. Derfor var der heller ikke langt fra tanke til handling, og man fandt hurtigt frem til den rigtige udformning på dækslet. Dækslet er nu klar til at blive påmonteret nøgleboksene rundt omkring hos borgerne.

Vil du vide mere?

Brian Vad
brva@kolding.dk
79 79 72 03